Категорії розділу

ІСТОРІЯ ТА ЗДОБУТКИ ЛІТСТУДІЇ [6]
Творчі здобутки студійців [8]
Колективні акції "перехрестян" [20]
зініційовані "Перехрестям" заходи
ФІЛІЯ "Перехрестя" [13]
зустрічі в бібліотеці №9
Доброчинні проекти [7]
з ініціативи та за участі "Перехрестя"
"Перехрестя" на гостині [12]
виступи на позастудійних заходах
"Свіжачок" [15]
нові автори та матеріали на сайті
Позастудійний літпроцес [11]
анонси і короткі відгуки
Конкурси, фестивалі... [24]
ОСП [8]
Оперативна Стрічка Поезії
Візуальні мистецтва [2]
Застигла музика, чи мовчазна поезія
ГОСТІ ЛІТСТУДІЇ [2]
Твори і розмисли наших друзів і гостей - віртуальних чи тих, хто побував на наших зустрічах "у реалі"
ОСТАШКИ [2]
РОЗМИСЛИ ТА АНАЛІТИЧНІ МАТЕРІАЛИ ВІД КЕРІВНИКА ЛІТСТУДІЇ - ВІКТОРІЇ ОСТАШ

Форма входу

Пошук

Календар

«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Наше опитування

Що означає для Вас літстудія "ПЕРЕХРЕСТЯ"
1. коло друзів та однодумців
2. засіб демонстрації своїх можливостей і свого хисту
3. місце живого спілкування
4. не замислююсь над цим
5. майданчик для старту в літературі
6. місце де можна дізнатися про щось нове
7. можливість обміну енергією
8. місце розваг і відпочинку
9. інше (вказати що саме)
Всього відповідей: 27

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 28.03.2024, 16:02
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Перехрестя

Головна » 2011 » Червень » 26 » "Перехресні читання": літоб’єднання імені Василя Симоненка та літстудія «Перехрестя»
19:46
"Перехресні читання": літоб’єднання імені Василя Симоненка та літстудія «Перехрестя»

Щойно (26 червня з 14-30 до 17-30) у каварні «Пузата хата», що в Пасажі, неподалік від метро «Хрещатик», відбулися імпровізовані «Перехресні читання» літоб’єднання імені Василя Симоненка (Черкаси) та літстудії «Перехрестя» (Київ).

Зустріч відбулася у форматі 5х4: п’ятеро «симоненківців» (Оксана Галаєва,  Анатолій Автономович Антонець, Оксана Ланська, Марина Тригубенко, Ярослава Алтабаєва) і четверо «перехресників» (Вікторія Осташ, Валентина Захабура, Наташа Гончарова, Антоніна Спірідончева).

Черкащани прибули бо столиці, аби поблукати «Країною мрій», придбати нові книжки, побачити улюблених письменників, що мали виступати перед глядачами «Літературної сцени». Учасники «Перехрестя» теж мали виступати нині на «Країні мрій», у програмі літературних імпровізацій від «Sevama», але, на жаль, через негоду, що триває другу добу поспіль, літзаходи «згорнули». Тож замість стрітися двома літугрупованнями десь на травичці поблизу якоїсь із численних сцен на Співочому полі, довелося «заховатися» під каварняним дахом. З одного боку, воно і добре, бо сухо і затишно, а ще й можна чогось перехопити смачненького і зігрітися чаєм-кавою. З іншого, може, і не дуже, бо голосно грала «чужорідна» музика, та ще й за сусідніми столиками відвідувачі гомоніли щораз голосніше і голосніше, немов змовилися завадити нашій історичній «здибанці». Звісно, ніщо з перераховано таки не завадило нам активно і плідно поспілкуватися.

А. Антонець загадував віршовані загадки (особливо мені запало в душу про «білі вуса», себто про хлопчика, що пив молоко), читав скоромовки, кілька ліричних поезій про розлуку і втрату коханої людини.

В. Захабура поділилася ліро-філософськими поезіями останнього року (занотовані у «рудому» записнику), як завше, синкретичними, із елементами філософії, чуттєвого осягнення світу і яскравими побутовими деталями.

Я. Алтабаєва прочитала кілька дотепних дитячих віршиків, перший із яких завершувався докором котику, що «не витер вуса» (знов про вуса, якась у мене память нині вибіркова?!).

М. Тригубенко прочитала кілька тонких асоціативних віршів, що виструнчилися в єдиний цикл.

Н. Гончарова виявила себе як поет-мариніст і озвучила декілька гармонійних терпко-солоних фантазій, із образів, омріяних, мабуть, ще минулого літа.

О. Ланська пригадала власні ліричні твори, надруковані у двох колективних збірниках літоб’єднанців «Незабаром» і «Спалах».

А. Спірідончева поділилася імпресо-враженнями від міста і особливостей «чоловічого характеру», приправленими гострим гумором і насиченими різноплановими образами.

О. Галаєва прочитала римовані поезії і верлібри із власної збірки «Ієрогліфи тиші», образні, глибоко споглядальні, багаті на підтексти.   

В. Осташ прочитала кілька поезій останніх років, а також один «свіжий», щойно дописаний інтро-вірш просто із «мобільного».

У процесі і після читання – жваве обговорення творів і поточного літпроцесу, а також обмін інформацією про минулі і майбутні літературно-музичні заходи; наприкінці – традиційні колективні фото-спалахи, аби зафіксувати «біжучу» мить, обопільні подяки і побажання щасливої дороги нашим щирим і щедрим на тепло і поетичні здобутки гостям, із якими ми обов’язково зустрінемося ще, у наступному літстудійному сезоні, адже вже запрошені до Черкас у вересні-жовтні

Складно передати словами, як багато дають подібні творчі зустрічі, скільки, на перший погляд, дрібних і незначущих вражень-споминів кожен із нас принесе додому, у свою творчу лабораторію – аби потім на самоті уважно роздивлятися і обережно перекладати в уяві, аналізуючи, переформатовуючи, засвоюючи чи то відкидаючи.

 

Категорія: Колективні акції "перехрестян" | Переглядів: 734 | Додав: Ostashkіna | Теги: Літоб’єднання імені Василя Симоненк, Літстудія ПЕРЕХРЕСТЯ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 6
5 aleksandra  
0
Прикро, що я не змогла долучитися... Але дякую за розповідь - прочитавши, я неначе трохи побула з вами там! smile

6 Ostashkіna  
0
Прикро, що я тебе не додумалась запросити... Це моє упущення, бо думала, що ти вже поїхала в Ташань... wink

3 Оксанка  
0
Шкода, що негода так розпорядилася... Цікава розповідь, треба вибрати погожу днину і зустрітися :) До зустрічі у Трипільському Колі :)

4 Ostashkіna  
0
Так, обов'язково треба зустрітися... До речі, у нас ще на початку серпня (до 5.08) планується літстудійна зустріч в бібліотеці!
До зустрічі! biggrin

1 Юлія  
0
Шкода, що я не "здибалася" з Вами. Отримала повідомлення про відміну "Країни мрій" по дорозі до столиці. То ж довелося розвернутися і їхати додому... Усім привіт!!!

2 Ostashkіna  
0
Справді прикро, Юлю!
Але ця зустріч не остання, сподіваюся... biggrin

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]