Категорії розділу

ІСТОРІЯ ТА ЗДОБУТКИ ЛІТСТУДІЇ [6]
Творчі здобутки студійців [8]
Колективні акції "перехрестян" [20]
зініційовані "Перехрестям" заходи
ФІЛІЯ "Перехрестя" [13]
зустрічі в бібліотеці №9
Доброчинні проекти [7]
з ініціативи та за участі "Перехрестя"
"Перехрестя" на гостині [12]
виступи на позастудійних заходах
"Свіжачок" [15]
нові автори та матеріали на сайті
Позастудійний літпроцес [11]
анонси і короткі відгуки
Конкурси, фестивалі... [24]
ОСП [8]
Оперативна Стрічка Поезії
Візуальні мистецтва [2]
Застигла музика, чи мовчазна поезія
ГОСТІ ЛІТСТУДІЇ [2]
Твори і розмисли наших друзів і гостей - віртуальних чи тих, хто побував на наших зустрічах "у реалі"
ОСТАШКИ [2]
РОЗМИСЛИ ТА АНАЛІТИЧНІ МАТЕРІАЛИ ВІД КЕРІВНИКА ЛІТСТУДІЇ - ВІКТОРІЇ ОСТАШ

Форма входу

Пошук

Календар

«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наше опитування

Що означає для Вас літстудія "ПЕРЕХРЕСТЯ"
1. коло друзів та однодумців
2. засіб демонстрації своїх можливостей і свого хисту
3. місце живого спілкування
4. не замислююсь над цим
5. майданчик для старту в літературі
6. місце де можна дізнатися про щось нове
7. можливість обміну енергією
8. місце розваг і відпочинку
9. інше (вказати що саме)
Всього відповідей: 27

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 28.03.2024, 22:13
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Перехрестя

Головна » 2012 » Квітень » 3 » Новий поетичний конкурс: "УРБА-ПЕРЕХРЕСТЯ"
23:26
Новий поетичний конкурс: "УРБА-ПЕРЕХРЕСТЯ"

Актуально: Конкурс урбаністичної поезії

 

Київська літературна студія «Перехрестя» за підтримки КО НСПУ, порталу сучасної літератури ualit.org.  та редакції «Української літературної газети» започатковують Всеукраїнський конкурс урбаністичної поезії «УРБА-Перехрестя».

Конкурс започатковано задля виявлення і заохочення талановитих поетів-початківців, орієнтованих у своїй творчості на урбаністику, поетику міста, а також з метою подальшого сприяння розвиткові їхніх творчих здібностей.

Учасником Конкурсу може бути громадянин України віком до 40-а років, автор оригінальних (не переспіви і не переклади) поетичних творів українською мовою, незалежно від лауреатства у відомих і не дуже відомих конкурсах, літературних премій чи інших відзнак.

Твори, що надсилаються на Конкурс, мають відповідати засадам, меті і тематиці конкурсу, без жарових чи типологічних обмежень (як традиційна римована поезія, так і білий вірш та верлібри). Головна вимога до надісланого оригіналу (комп’ютеропису) – високий художній рівень творів та естетична цілісність добірки, що передбачає передусім єдність змісту і форми, наявність наскрізної ідеї, спільної для всіх відібраних творів. Кількість творів – не більше 30-ти.

До участі в Конкурсі допускаються відібрані Журі авторські оригінали (комп’ютерописи) зазначеного обсягу (відповідно до номінації), оформлені за такими стандартами:

1.                Для оригіналів, що передаються особисто керівникові літстудії. Диск (RW) з файлом, названим прізвищем (псевдо) автора (на початку файлу подається коротка біографія автора довільної форми, далі – назва добірки і твори без вказування імені чи псевдо автора) і створеним у текстовому редакторі Word, без абзацних чи інших відступів на початку віршованих рядків. Також подається паперовий варіант – дві чіткі копії, роздруковані на стандартних аркушах формату А4 (210х297 мм) шрифтом Times New Roman Cyr (кегль 14, міжрядковий інтервал 1,5), зі стандартними берегами (полями), в мм: верхній та нижній – 20, лівий – 30, правий – не менше 15. Кожен твір має бути розміщений на окремому аркуші (без вказування прізвища чи псевдо автора перед текстом чи після нього, чи в колонтитулах вгорі чи внизу сторінки), аркуші заповнюються лише з одного боку.

2.                Для оригіналів, надісланих електронною поштою: обовязковим є лист, із позначкою «На поетичний Конкурс «УРБА-Перехрестя», що містить коротку інформацію про автора, супроводжуваний вкладеним файлом, який відповідає вищевикладеним вимогам (п.1 цього розділу). Твори надсилати на електронну адресу viktoriya-ostash@ukr.net

Із докладною інформацією про Конкурс «УРБА-Перехрестя» можна ознайомитись на сайті Київської літературної студії «Перехрестя» http://perehrestya.at.ua/ (у рубриці «Конкурси, фестивалі» розділу «Жива література»); у групі «Перехрестя» на «Поетичних майстернях» (Львів) http://maysterni.com/user.php?id=2410 та в групі «Перехрестя» на фейсбуці http://www.facebook.com/profile.php?id=100000932529130#!/groups/perehrestya.at.lit/

Перелік номінантів (допущених Журі до участі в Конкурсі), а також інформація про перебіг і результати Конкурсу (його переможців та дипломантів) періодично оновлюватиметься також на сторінках «Української літературної газети» і на порталі  НСПУ ualit.org.

         Передбачено присудження першої (екв. 100 $), другої (екв. 75 $) та третьої (екв. 50 $), а також п’яти заохочувальних (видання творів членів журі та інших відомих сучасних авторів) премій.

Крім символічної грошової винагороди переможці (три перші місця) отримують статуетку (авторську роботу художниці Олесі Дворак-Галік із серії «Двійнята»)

Володар першої премії – можливість надрукувати повноцінну поетичну добірку в «Українській літературній газеті».

Твори на Конкурс приймаються за електронною адресою viktoriya-ostash@ukr.net до 1 травня (до 12-00 включно).

 

 

 

Категорія: Конкурси, фестивалі... | Переглядів: 1018 | Додав: Ostashkіna | Теги: конкурс урбаністичної поезії, Літстудія ПЕРЕХРЕСТЯ. Олеся Дворак-, Урба-ПЕРЕХРЕСТЯ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]