Категорії розділу

ІСТОРІЯ ТА ЗДОБУТКИ ЛІТСТУДІЇ [6]
Творчі здобутки студійців [8]
Колективні акції "перехрестян" [20]
зініційовані "Перехрестям" заходи
ФІЛІЯ "Перехрестя" [13]
зустрічі в бібліотеці №9
Доброчинні проекти [7]
з ініціативи та за участі "Перехрестя"
"Перехрестя" на гостині [12]
виступи на позастудійних заходах
"Свіжачок" [15]
нові автори та матеріали на сайті
Позастудійний літпроцес [11]
анонси і короткі відгуки
Конкурси, фестивалі... [24]
ОСП [8]
Оперативна Стрічка Поезії
Візуальні мистецтва [2]
Застигла музика, чи мовчазна поезія
ГОСТІ ЛІТСТУДІЇ [2]
Твори і розмисли наших друзів і гостей - віртуальних чи тих, хто побував на наших зустрічах "у реалі"
ОСТАШКИ [2]
РОЗМИСЛИ ТА АНАЛІТИЧНІ МАТЕРІАЛИ ВІД КЕРІВНИКА ЛІТСТУДІЇ - ВІКТОРІЇ ОСТАШ

Форма входу

Пошук

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Наше опитування

Що означає для Вас літстудія "ПЕРЕХРЕСТЯ"
1. коло друзів та однодумців
2. засіб демонстрації своїх можливостей і свого хисту
3. місце живого спілкування
4. не замислююсь над цим
5. майданчик для старту в літературі
6. місце де можна дізнатися про щось нове
7. можливість обміну енергією
8. місце розваг і відпочинку
9. інше (вказати що саме)
Всього відповідей: 27

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 29.03.2024, 14:26
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Перехрестя

Головна » 2012 » Лютий » 10 » Антоніна СПІРІДОНЧЕВА про "Квартирник" на підтримку Юрія Чабана
02:26
Антоніна СПІРІДОНЧЕВА про "Квартирник" на підтримку Юрія Чабана
У нас чудова молодь! І творці, і поціновувачі творчості. Роздуми з приводу благодійного квартирника на користь Юрія Чабана

У мистецьких колах вже стало звичною справою брати участь у благодійних музично-поетичних акціях. Це вельми ефективний спосіб збирати кошти для людей, які їх конче потребують, як правило, на термінове лікування. Такі заходи відбуваються досить часто і я сама не раз брала в них участь. І що цікаво – люди, які продукують досить пристойний творчий продукт, охоче беруть в них участь – це притому, що їм ніхто не заплатить за виступ, а навпаки, вони самі поділяться своїми, як правило, незначними статками, аби допомогти людині, про яку можуть нічого не знати.

У цих мистецьких заходів є особливий шарм. Вони проводяться в невеличких залах музеїв, бібліотек, приватних приміщеннях, облаштованих під потреби художників чи музикантів. В них незначна інформаційна підтримка, вони збирають аудиторію серед «знайомих знайомих» і проходять у теплій, навіть дружній атмосфері. Іноді їх називають квартирниками.

Там панує дух співчуття, розуміння, добрих намірів… а ще – мистецтва! Не того «мистецтва», яке оцінюється грошовими зборами чи рейтингами, а того, яке шукає захопленої уваги аудиторії і творчого спілкування з колегами. Причому спілкування як на рівні обміну ідеями (себе показати і на інших подивитись), так і на рівні «тусовочному». Ось що важливо і що так легко збирає творчих людей на благодійних заходах!

У вівторок 7 лютого в галереї «Мистецький простір 365» відбувся благодійний квартирник на користь молодого поета Юрія Чабана, який потребував операції на нозі. Квартирник зібрав поетів і музикантів («тусовочних», які ще не мають виходів на великі сцени). Окрасою заходу став виступ художника-аніматора Світлани Гончаренко, яка робила картини з піску. Досить незвичне видовище (вживу), хоча в інтернеті відеоролики з «пісочною анімацією» отримали неабияке розповсюдження. Її робота, а точніше динамічне творення образів птахів, закоханих людей, дітей, музикантів і просто цікавих сюжетів одразу ж проектувались на великий екран. Це захопливе видовище!

З поетів запально, романтично, еротично (хто як уміє ) читали свої вірші Таня-Марія Литвинюк, Оксана Яблонська (очолює гутірку поетів "Севама"), Вікторія Осташ (керівник літстудії "Перехрестя"), Антоніна Спірідончева, Заза Пауалішвілі, Оксана Шафаревич, Михайло Жаржайло, Ліана Абрамова та Микита Лунін. Особисто я читала свої «бунтарські» вірші.

З музикантів виступали гурт «Телері», етно-гурт «Kolo diy», Христинка Халімонова та Ярослав Великий.

Цікавим є знаходження точок дотику між поетами та музикантами, в яких зароджується співтворчість. Христинка Халімонова заспівала пісню на вірші Зази Пауалішвілі, гурт «Kolo diy» оголосив про пошук поетів для створення нових пісень, а «Телері» підігравали поетці Тані-Марії Литвинюк. Читання поезії під музику – значно красивіше, ніж просто читання.

Після квартирника мені думалось про те, яка гарна в нас молодь (адже саме молодь є основною аудиторією). І творча, і активна. Цікавиться не лише розкрученими «зірками», але й маловідомими, вслухається в тексти, цінує... Уміє співчувати, готова ділитись. Гарна в нас молодь!

Джерело: блог на Сумно?ком

А більше світлин з події ось тут
http://www.facebook.com/profile....;type=1
Категорія: Доброчинні проекти | Переглядів: 679 | Додав: Ostashkіna | Теги: Юрій Чабан, Антоніна Спірідончева | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]