Категорії розділу

ІСТОРІЯ ТА ЗДОБУТКИ ЛІТСТУДІЇ [6]
Творчі здобутки студійців [8]
Колективні акції "перехрестян" [20]
зініційовані "Перехрестям" заходи
ФІЛІЯ "Перехрестя" [13]
зустрічі в бібліотеці №9
Доброчинні проекти [7]
з ініціативи та за участі "Перехрестя"
"Перехрестя" на гостині [12]
виступи на позастудійних заходах
"Свіжачок" [15]
нові автори та матеріали на сайті
Позастудійний літпроцес [11]
анонси і короткі відгуки
Конкурси, фестивалі... [24]
ОСП [8]
Оперативна Стрічка Поезії
Візуальні мистецтва [2]
Застигла музика, чи мовчазна поезія
ГОСТІ ЛІТСТУДІЇ [2]
Твори і розмисли наших друзів і гостей - віртуальних чи тих, хто побував на наших зустрічах "у реалі"
ОСТАШКИ [2]
РОЗМИСЛИ ТА АНАЛІТИЧНІ МАТЕРІАЛИ ВІД КЕРІВНИКА ЛІТСТУДІЇ - ВІКТОРІЇ ОСТАШ

Форма входу

Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наше опитування

Що означає для Вас літстудія "ПЕРЕХРЕСТЯ"
1. коло друзів та однодумців
2. засіб демонстрації своїх можливостей і свого хисту
3. місце живого спілкування
4. не замислююсь над цим
5. майданчик для старту в літературі
6. місце де можна дізнатися про щось нове
7. можливість обміну енергією
8. місце розваг і відпочинку
9. інше (вказати що саме)
Всього відповідей: 27

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Четвер, 28.03.2024, 18:57
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Перехрестя

Головна » 2012 » Червень » 5 » У Києві нагороджено лауреатів і дипломантів Першого всеукраїнського конкурсу урбаністичної поезії «Урба-Перехрестя»
12:05
У Києві нагороджено лауреатів і дипломантів Першого всеукраїнського конкурсу урбаністичної поезії «Урба-Перехрестя»

Наприкінці травня 2012 року в коференц-залі столичного Будинку письменників НСПУ оприлюднено імена лауреатів і дипломантів Першого всеукраїнського конкурсу урбаністичної поезії «Урба-Перехрестя», започаткованого за ініціативи письменниці Вікторії Осташ, керівника Київської літстудії «Перехрестя». Конкурс «Урба-Перехрестя» відбувся під знаком Київської поетичної весни, а його фінал присвячено 1530-літньому ювілею Києва. 


Ідея Конкурсу виникла кілька років тому, але лише цьогоріч склалися сприятливі умови для її втілення у життя.  Конкурс «Урба-Перехрестя-2012» відбувся за сприяння нового голови Київської організації НСПУ Михайла Сидоржевського, головного редактора «Української літературної газети», за інформаційної підтримки порталу сучасної української літератури www.ualit.org. та Національного газетно-журнального видавництва Міністерства культури України «Культура» (директор – Олеся Білаш).

До фінального туру Конкурсу було допущено 23 добірки урбаністичних поезій, автори яких не лише кияни (зокрема, крім Києва, представлено такі міста і містечка: Бровари, Вінниця, Івано-Франківськ, Конотоп, Лубни, Львів та с. Комарно Львівської області, Одеса, Рівне, Херсон, Черкаси). Члени журі (а це Михайло Сидоржевський, Микола Семенюк, Сергій Пантюк, Анна Багряна, Тетяна Винник, Анна Малігон та Вікторія Осташ) знайомилися з творами учасників на засадах анонімності: добірки учасників вони отримали пронумерованими (від Д1 до Д23) і, відповідно, могли лише здогадуватися про їх  авторство.

За одностайною думкою членів журі, які відзначили досить високий рівень надісланих творів, було прийнято рішення щодо переможців – лауреатів (перше, друге і третє місця) і дипломантів (їх кількість збільшено з 5-и до 9-и).

Перше місце і головний приз – авторську статуетку Олесі Дворак-Галік «Двоє», виборола Ірина Новіцька з с. Комарно Львівської області з добіркою поезій «Світлячок у великому місті»; друге місце посіла Надія Садова з Києва (родом із м. Херсон) із добіркою «Сепія», третє – поет і перекладач Дмитро Чистяк з Києва з добіркою «Міста надсади».

Дипломантами Конкурсу стали: Олена Багрянцева (Київ–Конотоп) за добірку «Місто твоїх почуттів»; Світлана Богдан (Київ) за добірку «Той, хто бачить мене»; Алла Миколаєнко (Конотоп–Київ) за добірку «Репаний асфальт»; Леся Мручківська (Вінниця–Київ) за добірку «Калюжні пристрасті»; Ілона Пікульська (Київ) за добірку «Сіро»; Катерина Пташка (Бондаренко) (Київ) за добірку без назви; Лідія Стрельченко (Бровари) за добірку «Дихання міста»; Мирослава Шершень (Рівне) за добірку «Латаття ніжності тендітне» та Ірина Шувалова (Київ) за добірку «Лютня дротів».

Добірки віршів лауреатів і колективна поетична добірка дипломантів Конкурсу будуть опубліковані в «Українській літературній газеті», а також – на сайті Київської літературної студії «Перехрестя».

Лауреати і дипломанти отримали подарунки – мистецькі журнали «Українська культура», «Пам’ятки України», «Театр» та «Музика» від Національного газетно-журнального видавництва, а також книжки сучасних вітчизняних і світових письменників від українських видавництв – «Букрек» (Чернівці), «Юніверс» (Київ) та «Ярославів вал» (Київ).

Оргкомітет висловлює особливу подяку Оксані Івасюк, Дарині Максимець, Олесі Білаш, Андрію Савчуку, Павлу Щириці та Олегу Короташу – за надані книжкові та журнальні видання, скульптору Олесі Дворак-Галік – за  творчу підтримку і призову статуетку для переможця (до того ж, для диплому було використано фрагмент картини Олесі Дворак-Галік «Будинки»), а також Гіо Арабулі – за ідейну допомогу і створення макету диплому.


Перший всеукраїнський конкурс урбаністичної поезії «Урба-Перехрестя-2012» відбувся! А оскільки Конкурс є щорічним, запрошуємо поетів, для яких урбаністичне спрямування творчості є природнім, взяти участь у Другому всеукраїнському конкурсі урбаністичної поезії «Урба-Перехрестя-2013».

Надсилайте поетичні добірки уже з початку вересня 2012 року! З вимогами до творів і умовами участі можна ознайомитися у Положенні про Конкурс на сайті Київської літературної студії «Перехрестя»:  http://perehrestya.at.ua/blog/polozhennja_pro_poetichnij_konkurs_quot_urba_perekhrestja_quot/2012-04-03-27
Категорія: Конкурси, фестивалі... | Переглядів: 832 | Додав: Ostashkіna | Теги: Вікторія Осташ, урбаністична поезія, Михайло Сидоржевський, Олеся Дворак-Галік, Урба-ПЕРЕХРЕСТЯ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]