Категорії розділу

ІСТОРІЯ ТА ЗДОБУТКИ ЛІТСТУДІЇ [6]
Творчі здобутки студійців [8]
Колективні акції "перехрестян" [20]
зініційовані "Перехрестям" заходи
ФІЛІЯ "Перехрестя" [13]
зустрічі в бібліотеці №9
Доброчинні проекти [7]
з ініціативи та за участі "Перехрестя"
"Перехрестя" на гостині [12]
виступи на позастудійних заходах
"Свіжачок" [15]
нові автори та матеріали на сайті
Позастудійний літпроцес [11]
анонси і короткі відгуки
Конкурси, фестивалі... [24]
ОСП [8]
Оперативна Стрічка Поезії
Візуальні мистецтва [2]
Застигла музика, чи мовчазна поезія
ГОСТІ ЛІТСТУДІЇ [2]
Твори і розмисли наших друзів і гостей - віртуальних чи тих, хто побував на наших зустрічах "у реалі"
ОСТАШКИ [2]
РОЗМИСЛИ ТА АНАЛІТИЧНІ МАТЕРІАЛИ ВІД КЕРІВНИКА ЛІТСТУДІЇ - ВІКТОРІЇ ОСТАШ

Форма входу

Пошук

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наше опитування

Що означає для Вас літстудія "ПЕРЕХРЕСТЯ"
1. коло друзів та однодумців
2. засіб демонстрації своїх можливостей і свого хисту
3. місце живого спілкування
4. не замислююсь над цим
5. майданчик для старту в літературі
6. місце де можна дізнатися про щось нове
7. можливість обміну енергією
8. місце розваг і відпочинку
9. інше (вказати що саме)
Всього відповідей: 27

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
П`ятниця, 19.04.2024, 20:30
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Перехрестя

Головна » 2013 » Травень » 30 » Місто і людина… Як вони співіснують у сучасній поезії?
10:27
Місто і людина… Як вони співіснують у сучасній поезії?

Автор: Олександра Вегера
Джерело: Музей-квартира Павла Тичини


23 травня в Літературно-меморіальному музеї-квартирі Павла Тичини відбулася літературно-музична імпреза «МІСТО МІСТ»: урбаністична поезія (класика і сучасність).

В очному турі Всеукраїнського конкурсу урбаністичної поезії «Урба-Перехрестя-2013» у новій номінації «За краще виконання власних урба-поезій» взяли участь 10 молодих поетів та поетес, кожен із яких зачитав по два вірші на тему співіснування людини і міста. Цей щорічний конкурс відбувся вдруге, і вразив усіх присутніх своїми талантами не менше, ніж минулого року.

Серед учасників зі свою поезією виступали Володимир Осипенко, Оксана Галаєва, Леся Корж, Антоніна Спірідончева, Алла Миколаєнко , Руслан Онопрієнко, Ярина Кравчук (Мавка), Олександр Козинець, Євгенка Чугуй, Антоніна Спірідончева та Ольга Прохорчук.

Виступи учасників вражали своєю експресивністю, чуттєвістю та артистизмом виконання. Читання вірша Оксани Галаєвої супроводжувала приємна музика і палаюча свічка; «солодким» було читання вірша Алли Миколаєнко «Молочний шоколад»; для свого вірша «Магістраль» Антоніна Спірідончева підібрала епіграф зі слів пісні гурту «Океан Ельзи»: «Ти моя остання любов, моя машина, моя машина…»; скромний, але надзвичайно талановитий Руслан Онопрієнко наштовхнув на роздуми своїми віршами «Колекція речей» і «Кільканадцять тисяч метрів»; ефектно закінчила читання поезії молода, яскрава і талановита Ольга Прохорчук зі словами: «Моя урбаністика про людей, про тих, хто живе у цих містах», - і представила увазі слухачів вірші «Принцеса» і «Романтика нашого часу», в яких висміюється реальне продажне життя.

Серед журі конкурсу були присутніми Ірина Козлова – керівник літературної студії «Джерела» та Лариса Радченко, яка тільки-но видала свою першу збірку «Пташині плітки». Члени журі також порадували присутніх своєю творчістю. На жаль, інші члени журі – Оксана Яблонська, Алла Багряна та минулорічна переможниця конкурсу Ірина Новіцька, - не змогли відвідати захід через особисті причини. Але вони також заочно ознайомилися із творчістю учасників.

Поки журі радилося, настала музична пауза. Замилувала слух своєю грою на фортепіано чудова Наталія Гончарова, на зміну якій до урбаністичного літературно-музичного вечора приєдналися Світлана Богдан (дипломант першого всеукраїнського конкурсу урбаністичної поезії «УРБА-Перехрестя») і Сергій Боровий, який виконав кілька пісень на слова Світлани.

Нарешті настало оголошення результатів. Першу премію отримав талановитий Руслан Онопрієнко, другою премією було нагороджено Аллу Миколаєнко. Також, заохочувальними подарунками були відзначені Антоніна Спірідончева, Євгенка Чугуй та Ольга Прохорчук. Після цього слово було надано фотографу Олександру Басаргіну, чиї фотороботи також можна було побачити на імпрезі. Особливу відзнаку від нього – фото в нагороду – отримав Володимир Осипенко.

Наостанок усі, хто придбав квитки взяли участь у розіграші трьох дисків: двох записів віршів Павла Тичини і збірки «Українські футуристи».

Завершила літературно-музичну імпрезу «Місто Міст» Світлана Богдан, яка зачитала декілька своїх віршів: «Царство земне», «Ранок. Спроба виїхати з Троєщини», «Небо іде через місто».

Незабаром планується відбутись остаточне нагородження переможців із урахуванням оцінки усіх членів журі.

Олександра Вегера

Категорія: Конкурси, фестивалі... | Переглядів: 821 | Додав: Антонина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]